Tillbaka

 

Dörr till uteplats.

Det som fick igång mig att göra detta jobb var att min granne skulle byta sin ytterdörr och samtidigt bygga en ny veranda utanför. Hon ritade själv en pardörr och beställde denna av en lokal snickerifabrik. Hennes dörrar är de 2 stående omålade dörrarna nedan

Jag tyckte denna pardörr var mycket fin och välgjord och började fantisera om att sätta in en likadan så att man kan gå ut direkt från storarummet till min då lilla uteplats (trädäck) med glasväggar samt sätta upp en stor markis som min granne också gjort tidigare. Det är bra att få se olika idéer i verkligheten. Markisen var för att det blir lite mera ombonat på trädäcket. Tidigare hade jag en stor parasoll som skydd mot solen.

Mina planer var att ta bort det tidigare fönstret, såga upp ett större hål i väggen och sätta dit pardörren samt att bygga en liten trappa ner till trädäcket som finns utanför husväggen. Planerna var också att i framtiden bygga till trädäcket utanför huset. Min granne hade redan en dörr ut direkt till ett stort trädäck samt en markis över en bit samt många parasoller (se bilden nedan). Hennes uteplats har jag alltid tyckt var trivsam och detta var egentligen min dröm att göra något liknande hemma hos mig. Trädäcket blev småningom verkligt och byggdes 2010, mer om detta kommer jag att lägga in här på hemsidan framöver.

Jag ritade flera förslag på pardörrar. Pga bredden på dörren ville jag hela tiden ha 2 dörrar och att en dörrhalva var bredare såg jag som en fördel så man inte behövde öppna båda för att gå ut.

Jag tog som första förslag pardörren som redan fanns i ett av mina uthus, bilden nedan

Efter flera förslag enades vi/jag om en utformning och beställde dörrarna på samma lokala snickerifabrik som min granne.

Jag satte dit dörren 080723 och 080724. Sedan var det bara lite målning innan allt var klart.

Markisen satte jag upp 090607.

 

Nu återstod bara att bygga ett större trädäck vilket jag gjorde sommaren 2010. Mer om detta kommer snart att läggas ut under "Fastigheten Solhem9 - byggprojekt.

Tillbaka Upp