Tillbaka

Första trädäcket år 2000

 

När jag köpte fastigheten fanns det ingen fast uteplats. Jag gjorde som tidigare ägare och ställde ut trädgårdsmöbler direkt på gräsmattan i trädgården. Detta fungerade bra flera år. Det var viktigare saker att åtgärda på fastigheten än att börja tänka på en uteplats av något slag.
Efter några år började jag fundera på en ordentlig uteplats med plant jämt ”golv” där möblerna stod säkert utan att gunga. Jag minns särskilt en händelse som påskyndade planerna att bygga ett trädäck. Det var ett äldre par på besök. Vi satt ute i det vackra vädret i trädgården. Stolarna stod som vanligt lite ostadigt. Det som inte fick hända inträffade nu. När mannen lutade sig tillbaka ramlade stolen baklänges. Fallet gav inga bestående men som tur var men jag minns olyckan än idag.

 

Jag beslutade att bygga ett trädäck utanför huset när de mest akuta sakerna var renoverade. För att göra trädäcket lite ”finare” gjorde jag det 8 kantigt. Räcket runt däcket klädde jag in med glasrutor för att få till lite mera ”rumskänsla”. Trädäcket byggdes sommaren 2000.

 

 

 

Så här blev det färdiga resultatet och nu "gungar" inte marken under oss längre...

 

 

Tillbaka Upp