Tillbaka

Mina favoritsågar i samlingen

 

Jag har flera gånger fått frågan vilka som är mina favoritsågar i samlingen.Om jag ska ta ut 3 sågar ur min samling som är mina personliga favoriter blir det Husqvarna 65, Homelite V1 SL Super 2, Clinton D25 C och som bubblare på 4:e platsen McCulloch 1-40.

Husqvarna 65 som nu ingår i samlingen var den första motorsåg som jag fick använda. Detta är då exemplaret som jag hade i min ungdom.

Homelite V1 SL Super 2, var den första såg som jag köpte för egna pengar. Jag använde denna sågen lite grann i skogen men kom snabbt på att den var lite för klen att använda, och den blev snabbt ersatt av en kraftigare motorsåg. Exemplaret på bilden nedan är den första motorsåg jag köpte i min ungdom.

Första "veteranmotorsågen" jag mekade med var Clinton D25 C. Denna såg fick jag av en kompis som tänkte slänga den, men han gav den till mig istället. Detta, eftersom han visste att jag var intresserad av motorer och teknik i allmänhet.

Som "bubblare" vill jag ta med ytterligare en såg som favorit i samlingen. Detta är den McCulloch 1-40 som jag fick av en annan kompis strax efter att jag fått Clinton D25 C ovan.

Sågarna 2, 3 och 4 ovan var tänkta att bli en samling motorsågar som skulle stå i vedboden som ett blickfång. Detta var innan mitt stora intresse för motorsågar startat på allvar.

Tillbaka Upp